Vårt valg var en Nidelv 26

Erfaringer med snekke fra Kristiansand til Gøteborg

Logg for sommeren 2019

 

Oslo - Stavern t/r

søndag 14 juli 2019 Lisa kjører oss til båten i Frognerkilen. Vi avtaler å møte Mily og Niklas med barna i Drøbak kl 1430. Mily skal ha fly fra Gardemoen kl 21:30 så dt blir bare en kort tur. Vi drar ut til Dragsun og går til Naturverkstedet. Niklas kjøper to geitespekepølser. Tobias er opptattav at vi skal fiske og vi agner et dorgesnøre med blåskjell og har det ute mens vi spiser. Sannelig får vi en liten sei. Marcus drar den inn. Artig å få noe. Været er bra og vi bader fra brygga utenfor Dragsund. Tobias slår seg litt vrang når de skal tilbake og sier han ikke vil være med. Han er nok bare sliten og trøtt. Vi velger å overnatte i Drøbak. Ringer eiernen av plassen og han sier det er helt greit.

Mandag 15/7 Holmsbu Vi drar videre og stopper på Tofte. Jeg kløner litt og mister det lange gamle tauet mitt i vannet så det synker til bunn. Prøver å fiske det opp, men snøret ryker så jeg mister en pilk i tillegg. Prøver å dykke etter det men det er for dypt. Ser Roald Amundsens skip Maud. Det er ok litt av en jobb å restaurere den. Det er ingen aktivitet der nå. Vi kjører til Holmsbu. Går til Henrik Sørensen steingalleri. Bygningen er spesiell, men kunstsamlingen er etter min mening ganske ordinær. Det er bygget som er attraksjonen.

Ikke mye igjen av Maud som Roald Amundsen forsøkte å krysse nordvestpassasjen med

Tirsdag 16/7 Holmestrand

Tirsdag 25/7 Holmestrand Kjører fra Holmsbu til Holmestrand, Mye vind fra Nord i dag. Jeg sykler en tur.

Onsdag 17/7 Tønsberg og Bolærne Er innom Holmestrand museum der vi får en omvisning. Gir et fint innbligg i byen og det maritime. Avtaler med Niklas å møte ham i Tønsberg. Marcus og Tobias bli med og de skal overnatte. Det er en del vind i dag så vi er litt usikre på om vi kan kjøre til Tøsberg, men det går bra. De kommer fram like etter oss. Vi reiser ut til Østre Bolærne. Går en tur og se på kanonene.

Torsdag 18/7 Tønsberg og Bolærne Niklas og guttene prøver gummibåten med elmotoren. Når jeg ringer ham og spør når han kommer narrer han meg ved å si at de har sunket og sitter på land og tørker seg. De skal få en seilbåt til å kjøre dem tilbake. jeg biter på og syns hitorien er så dramatisk at jeg ikke forteller den til Liv. Hun får vite det når de kommer. Heldigvis er det bløff, men de har brukt opp to batterier så de må ro tilbake. Vi blir med på omvisning på fortet. Veldig interessant for det meste, men han prater litt mye om ting som ikke er fullt så interessante. Det tar to timer og deretter går bi gjennom museet som er nytt av året. Vi blir tipset om en fire hundre år gammel kompassrose og går og finner den. Den er liten og det er ubegripelig at noen kan se en feilvisning på den. Litt styr vedrørende en niåring, Isak, som blir med oss for å lete etter kompassrosa. Moren hans er helt på styr fordi hun har lett etter ham mens han var borte halvannen time. Reiser inn til Tønsberg igjen. Niklas og gutta drar hjem, og vi legger oss på en øy like forbi Brunstad.

Fredag 19/7 Sandefjord Reiser videre til Sandefjord. Avtaler med Lisa som er på vei hjem fra Stavanger å møtes der. Vi tar en tur på hvalfangermuseet og hvalfangerbåten som ligger i havna. Veldig interessant historie. Lisa, Leona og Kjetil kommer ca 17:30. Ettersom det er såpass sent velger vi å ikke dra ut. Tar jordbær med krem i land. Gjettet Q melk bokstavqyiz. Legger oss på en øy i fjorden.

Lørdag 20/7 Stavern Så en sel utenfor Sandefjord. Reiser fra Burøy i Sandehord til Stavern. Det er fullt på gjestebryggene så vi legger oss på ensteinbrygge ved siden av. Litt betenkelig plass og etter hvert mye skvulping som gjør at vi må dra. Går imidlertid først en runde i byen. Det er fremdeles et lite marked og jeg tror den samme karen som jeg kjøpte gamle mynter av for noen år siden. nå selger han poser med fem ører for 50 kr. Jeg kjøper ikke noe nå. Leser ferdig Sjakken eller livet av Atle Grønn. Har holdt på md den hele turen og jeg syns virkelig at den var bra. Mange artige historier fra sjakkverden. Den bekrefter noe av min mening om at man ikke bør oppmuntre barn til å spille sjakk.

Søndag 21/7 Drar fra Stavernøya til Stavern. Finner en plass som ifølge vakten egentlig er for overnattingsgjester men vi kan ligge et par timer. Det er surt og kjølig. Regn og vind. Vi går ned ved det gamle verftet som nå er ulike museum og gallerier. Olav 5 gikk på krigsskolen her i 1924. ser blant annet et rom med paneler med malte portretter av Olav og de andre i kullet hans. Panelet ble snudd under krigen. Vi drar videre til Larvik. Det er dessverre ingen søndagsåpne butikker i Larvik så det er veldig dødt. Vi er innom en kunstutstilling med en lokal kunstner. Det er kino der, men ingen filmer som vi ønsker å se. Vi legger oss på svai i en lun bukt på nordsiden av Larviksfjorden.

Mandag 22/7 22 juli. kjører til Larvik båtforenings brygge og sykler til Larvik for å kjøpe setestrammer til sykkelen. Når jeg kommer tilbake har det blåst opp og vi må ligge værfast. Prøver et par steder før vi gir opp og legger oss ved Larvik båtforening. Liv og jeg tar en tur til et senter utenfor Larvik. vi går og sykler. Liv sitter på setet og jeg står. Det er slitsomt, men går. Tilbake tar hun bussen så langt det går, men det er ikke langt. Kjøper litt mat og en tube silikon.

Tirdag 23/7 Selv om det er vindstille er det mye bølger, men vi kommer oss videre. stopper og fyller 102 liter diesel i Ula. Går en kort tur før vi drar videre. Skikkelig store bølger bakfra når vi passerer Tønsberg tønne. Vi stopper og tar en rast ved Hudøy. Legger oss på mellom Bolærne. Liv ser en sel på vei til Hudøy. Vi går og ser på krigsgravplassen. Det står plakat der at det var 28 kors, men det er ingen spor nå. gravene ble flyttet til Vestre gravlundt på 1950 tallet. Ser også grevestua etter Peder Anker.

Grevesrtuen på Bolærne

Onsdag 24/7 Langøya utenfor Holmestrand Vi drar videre til Langøya utenfor Holmestrand. Legger oss på brygga på sørspissen. Artig å se det gigantiske hullet som er gravet ned her. Bunnen må være langt under havnivå. Spør om Arve og Anette vil møte oss i Drøbak og være med til Håøya, men det passer dårlig fordi de skal grøre rent hytta i morgen.

Torsdag 25/7 Hjem igjen Varmt og pent vær i dag. Prøver å bytte vindusviskermotoren som ikke fungerer, men får ikke satt den på fordi jeg mangler 5,5 mm pipenøkkel. Motoren er varm så jeg har mistanke om at det er der strømmen som tapper batteriene tar veien. Nå er den koblet av så vi får se. Vi drar innover og tar en rast sør-øst på Håøya. Jeg sykler opp til minnesplaten over de som be skutt her. Det er sannelig bratt. Sindre henter oss på brygga med Proacen kl 17:30. Vi sitter ute og prater litt.

 

Andre årslogger

Klikk på bildene for å se dem i større format

Litt bølger ved Tønsber Tønne

Henrik Sørensens galleri ved Holmsbu

Tobias og Marcus på en av Bolærnes kanoner

Kompassrose på Bolærne

Marcus som blodfersk rekrutt

Deponiet på Langøya

 

 Andre årslogger